Job Kramer gestart als Hoofd van het DCC-IenW

Vanaf vandaag, 9 september, is Job Kramer officieel begonnen als Hoofd van het DCC-IenW. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de coördinatie van het crisisbeleid en de samenwerking met vitale partners zoals ProRail, Waterschappen en het RIVM. Het DCC-IenW speelt een cruciale rol in de nationale crisisbeheersing, met aandachtsgebieden variërend van waterveiligheid tot nucleaire incidenten.

Over zijn nieuwe functie zegt Job Kramer: "Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega's en partners van het DCC-IenW te werken aan een veiliger Nederland. Het is een uitdagende en dynamische tijd om mijn horizon verder te verbreden en een bijdrage te leveren aan de nationale veiligheid."

Job Kramer brengt een indrukwekkende achtergrond mee in zowel beleidsmatige als operationele crisisbeheersing. Voor zijn aanstelling bij het DCC-IenW was hij directeur Risico- en Crisisbeheersing bij de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, waar hij onder andere leiding gaf aan de incidentenbestrijding. Daarnaast bekleedde hij senior beleidsfuncties bij het voormalige ministerie van VROM en was hij actief binnen Brandweer Nederland. In de afgelopen jaren vervulde hij meerdere operationele nevenfuncties, waaronder bij USAR.NL, een gespecialiseerde eenheid voor reddingsoperaties bij rampen​.

Zijn ervaring in zowel beleidsvorming als operationele crisisbeheersing biedt het DCC een breed perspectief en een stevige basis om complexe nationale veiligheidsvraagstukken het hoofd te bieden. Onder zijn leiding zal het DCC-IenW beter voorbereid zijn op de toekomstige en complexe crises.